Сторінки

середу, 24 липня 2019 р.

Портрет в бібліотечному інтер'єрі

Світлана Петросян: щирість та вірність в усьому

Народилась і виросла наша героїня в далекому Баку в Азербайджані, рідному і надзвичайно любому їй місті. Але трагічні події, пов’язані з міжнаціональними конфліктами, змусили родину Світлани назавжди залишити країну. По-живому були розірвані зв’язки з домівкою та друзями.
Розуміючи неможливість повернення, вони вирушили до родичів у Вірменію з твердими намірами будувати нове життя саме там.
Закінчивши Єреванський технікум електронно-обчислювальних машин за фахом технік-електронник, дівчина встигла два роки попрацювати у відділі технічної документації заводу «Електрон». 
Але доля знову втрутилася у її життя – у 1994 році родина ще раз змінила місце проживання, цього разу – на Дніпропетровськ.
У ДОУНБ у тому ж 1994-му Світлану привела її рідна тітка Софія Семенівна Гукасова, яка на той час працювала у відділі обслуговування фахівців  народного господарства.
Почавши трудову діяльність у відділі книгосховища, Світлана Петросян уже більше 20 років залишається його вірною прихильницею. Її сумлінну працю адміністрація бібліотеки неодноразово відзначала почесними грамотами та подяками. Визнанням її високої професійної кваліфікації стало призначення провідним бібліотекарем із жовтня 2013 року.
Особистий «фронт» нашої героїні – це щоденна кропітка праця, непримітна та найчастіше рутинна, яка не впадає в очі, але без якої неможливе повноцінне функціонування бібліотеки. Саме тут, у книгосховищі, дбають, щоб найвибагливіші користувачі своєчасно отримали свої замовлення, добирають книги для запланованих відділами книжкових виставок, вводять до електронного каталогу старі видання, роблячи їх більш доступними читачеві, створюють довідково-пошуковий апарат. Саме цим заповнений типовий день співробітників відділу зберігання основного фонду. 
Наша героїня відповідає за перевірки книжкових фондів відділів бібліотеки. Кожен фахівець знає, наскільки це складна та відповідальна робота. Але якщо до справи береться Світлана Петросян, або, як ласкаво її називають у відділі – Лана, можна бути спокійним – все буде зроблено бездоганно і в очікуваний термін.
Світлана Арменівна швидко опанувала комп’ютерні технології, котрі активно впроваджуються в ДОУНБ, на рівні висококваліфікованого користувача, виконуючи всі процеси роботи в системі «Ірбіс». Із появою корпоративного регіонального проєкту «Портал «ДніпроКультура» вона разом із іншими співробітницями відділу долучилася до наповнення його матеріалами.
Універсальна працівниця: компетентна, грамотна, безвідмовна, яка щиро вболіває за свою справу, все це – Світлана Арменівна. Колеги з гумором називають її «трудоголіком» і «батарейкою-енерджайзером», здатною заряджати своєю енергією інших.
Багато сил і наснаги потребує робота і в Центрі художньої літератури, структурному підрозділі відділу зберігання основного фонду. Адже спілкування з читачами – це зовсім інша справа, ніж робота з мовчазними книгами. Бібліотекареві доводиться бути ще й психологом, педагогом і дипломатом. 
Уважна та доброзичлива, вихована і делікатна, Світлана Петросян обслуговує читачів на вищому рівні. В «Книзі відгуків і пропозицій користувачів ДОУНБ» їй неодноразово присвячували схвальні відгуки вдячні читачі Центру.
До речі, наша Світлана Арменівна  привела до бібліотеки і свою маму, Аллу Семенівну Кадасієву – філолога за освітою, яка в подальшому багато років відпрацювала біч-о-біч із дочкою. Порядність, вихованість, повага до людей та відповідальне ставлення до своєї роботи– спільні риси цієї сім’ї.
Світлана Петросян чуйна та доброзичлива людина, чудова подруга, надійна та професійна колежанка. З нею приємно спілкуватися, легко працювати.
У неї любляча родина, де панують довіра та взаєморозуміння, – чудовий чоловік, двоє синів-студентів – її гордість і надія. Тому так любить вона проводити вільний час удома, в сімейному колі.
Так сталося, що бібліотечна справа стала справою її життя. Вона ні про що не шкодує, не розмірковує «от якби ж…», любить свою роботу і віддано їй служить.



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар