Сторінки

четвер, 4 липня 2019 р.

Що читають бібліотекарі

Гладуэлл  Малкольм. Гении и аутсайдеры: Почему одним все, а другим ничего? .– М.: Альпина Бизнес Букс, 2009.–256 с.

Малкольм Гладуелл - канадський журналіст, автор популярних книг "Переломний момент", "Осяяння", "Генії і аутсайдери" і "Що бачила собака".
Чому одним все, а іншим нічого?
 «Генії і аутсайдери» - це не допомога як стати успішним, а захоплююча подорож у світ законів життя. Ця книга про людей, які роблять неординарні вчинки, чия поведінка і досягнення виходять за рамки звичного, особливих людей, про поняття працьовитості, успіху.
Чи існує талант? Так. Але якщо хочете чогось навчитися, чогось досягти крім таланту, необхідні тренування, бажання і сприятливі можливості. Вчені навіть вивели чарівне число, що веде до майстерності: 10 000 годин.
Книга починається з дослідження хокеїстів і відповідає на безліч питань - чому видатні спортсмени, як правило, народжуються в січні, лютому, березні і практично ніколи в жовтні? Чому Китай славиться рисовими полями та успішними математиками? Чому кришки люків круглі? Чи правда, що мати дуже високий IQ недостатньо для того, щоб стати видатним? «Гении и аутсайдеры: Почему одним все, а другим ничего?» дає відповіді на одні запитання, і змушує задуматися над іншими.
Неймовірне видання, варто прочитати кожному. Рекомендую тим, хто думає, що для досягнення  успіху в житті потрібні лише зв'язки та гроші. Вони сильно помиляються. Прочитавши цю книгу, наші звичні уявлення про геніальність і тріумф зміняться.

«… интеллект и успех нисколько не взаимосвязаны»

Валентина Гайдаш, бібліотекар відділу абонементу



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар