Сторінки

четвер, 4 квітня 2019 р.

Що читають бібліотекарі

Ахерн, Сесилия. Подарок [Текст] : роман / С. Ахерн ; Пер. с англ. Е. Осеневой. – Москва : Иностранка, 2009. – 352 с.

«Якби дива можна було записати за допомогою хімічних формул, люди вірили б в них із більшою готовністю».

Події цього роману, з першого погляду, не відрізняються від реальності. Лу Сафферн, головний герой, має родину, блискучу кар'єру та прекрасний дім. Але, заради своєї роботи, він жертвує інтересами своїх близьких. Доля дарує йому шанс. Він зустрічає незвичайну людину, безхатченка, схожого на себе. Той дарує Лу зілля, що наділяє людину здатністю знаходитись в двох місцях одночасно. Можливо, кожен з нас мріє про таку здібність. Як часто ми кажемо собі: «Якби я міг бути в двох місцях одночасно, то…». Але, чи принесе зілля щастя? Можна вважати це «подарунком» або, навпаки, прокляттям? 
Книга не є шедевром сучасної літератури, але звернути на неї увагу, безперечно, потрібно. Бо вона допомагає інакше подивитись на своє життя, вчинки та плани на майбутнє.
«Кожна прожита секунда залишає свою відзнаку на кожному з нас; вона приходить і йде непомітно, скромно, тане в повітрі, як пар від гарячого різдвяного пудингу. Часу нам ніколи не вистачає, ми відвойовуємо його в боротьбі з самим собою, і тому ми повинні витрачати його з розумом».

Олександра Залогіна , провідний бібліотекар відділу читальних залів



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар