Сторінки

четвер, 25 квітня 2019 р.

Що читають бібліотекарі

Кинселла, Софи. Девушка и призрак [Текст] / С. Кинселла ; пер. Н. Пархомовская. – Москва : Эксмо, 2010. – 608 с.

"Я дивлюся на людей похилого віку, і в мене стискається горло. Адже вони теж, як Седі, відчувають себе молодими. Їм, як і раніше, двадцять, а сиве волосся і зморшкувата шкіра - лише оболонка. Дідусь з кисневою подушкою напевно ловелас, старенька з очами, що сльозяться, - пустотливе дівчисько, що обожнює розігрувати друзів. Всі вони були молоді, у них були друзі, вони влаштовували вечірки, і життя здавалося нескінченним..."

Коли я побачила анотацію до цією книги, мене охопив жах. "Лара – звичайна дівчина, що нещодавно розлучилася зі своїм хлопцем. Чому згадується саме про цей епізод її життя? Бо саме після нього вона починає бачити привид своєї двоюрідної бабусі, яку вона навіть не бачила. І не просто бачить, а бабуся починає керувати її життям і вимагати абсолютно неймовірних речей. Танцювати чарльстон, знайти зникле багато років тому намисто або гуляти по місту в туалеті 20-х років ХХ століття".  
Привид? Померла бабуся? Початок ХХ століття? Ні, це точно не про мене. Але відмовитись від прочитання не змогла, навіть не зрозумівши чому. І як виявилось, це була прекрасна ідея. Бо якби ця історія пройшла повз мене, я б впустила одну з найкращих книг в своєму житті. Незважаючи на досить дивні події, що відбуваються протягом всього роману, існуюча реальність не сильно відрізняється від нашої буденності. Проблеми на роботі, батьки, які дають поради вже зовсім дорослим дітям, розставання із хлопцем і абсолютна відсутність фінансів. Погодьтесь, дуже нагадує наше із вами життя. Але поруч із цим розвертається фантастична історія, що змінює весь хід подій. Часом через, здавалось би, абсурдні ситуації, герої можуть зрозуміти, як можна змінити своє життя на краще, роблячи мінімальні кроки. І в цей момент стає вже неважливо, хто саме дає цінні поради – твої близькі люди, або привид двоюрідної бабусі. Адже вони діють і приносять позитивні зміни. А читачам дарують чудовий настрій та жагу до змін в реальності. Чи не це головне? Доповнює всю розповідь чудовий гумор та безліч кумедних ситуацій. Тож веселий вечір, проведений із цією книгою в руках, вам забезпечений. 

Олександра Залогіна,провідний бібліотекар відділу читальних залів



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар