Сторінки

четвер, 14 березня 2019 р.

Що читають бібліотекарі

Альєндє, Ісабель. Японський коханець [Текст]: Роман / І. Альєндє. - Львів: Видавництво Анетти Антоненко, 2017. - 248 с.

Ісабель Альєнде - видатна чилійська письменниця-романіст, журналіст, сценарист, актриса, племінниця Сальвадора Альєнде. Ісабель Альєнде займається журналістикою, пише театральні п'єси і викладає літературу в декількох університетах. Одна з найвідоміших латиноамериканських письменниць. Лауреат Національної премії Чилі з літератури (2010)

Книгу Ісабель Альєнде «Японський коханець» я прочитала на одному диханні. Абсолютно сучасний роман  про людські душі, справжню дружбу, вміння вийти людиною з тяжких обставин життя, про війну, життя й смерть, кривду й розпусту. 
Мова роману легка. Інтрига зберігається до кінця. Альма Беласко й Ірина Базілі, різні за віком, походженням, соціальним станом — не мали б ніколи зустрітися. Однак доля (чи воля письменниці) звела їх одного дня в інтернаті для літніх людей у Каліфорнії. Ця зустріч зумовила низку подій, які наче розсунули часові та географічні межі подій  у різних куточках світу сьогодні й у минулому. 
У центрі сюжету роману любовний п'ятикутник, про що переповідає літня жінка. Це історія неймовірного кохання після прочитання якої постає низка питань.  Чи  має під собою справжнє кохання довіру? Чи повинен кожен, хто кохає, жертвувати чимось заради своєї другої половинки? Чи було справжнім кохання почуття Альми й Ітімея, що вони пронесли через  все життя? Мене взяв сумнів. Я вважаю, що по-справжньому кохає Сет Беласко, внук головної героїні. 
«Японський коханець» Ісабель Альєнде не відпускає до останньої сторінки, зворушує і зачаровує, дивує і приголомшує, магія слів зі сторінок книжки просякає в реальне життя.
    
Тетяна  Мищенко , завідуюча патентно-технічним відділом



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар