Сторінки

четвер, 27 вересня 2018 р.

Неймовірно, але правда

Указ Президента України про заснування Всеукраїнського дня бібліотек, який був виданий  у травні 1998 р. став несподіваною, але дуже приємної новиною для усіх бібліотечних працівників нашої країни. 
Цей день не приурочений  до якогось конкретної  події чи знаменної дати.
Святкування Всеукраїнського дня бібліотек було призначене на 30 вересня і ось вже 20 років бібліотекарі з радістю та гордістю відзначають своє свято. 
Всеукраїнський день бібліотек - це вияв глибокої поваги до клопіткої та душевної праці бібліотекарів, а також визнання державою суспільної значимості бібліотек, що стали однією з найважливіших складових частин інформаційної структури суспільства.
Історія бібліотек невіддільна від історії України. І наша бібліотека теж має насичену та дуже цікаву історію. Пройшовши нелегкий шлях становлення, ДОУНБ є однією з найстаріших та найкрупніших бібліотек країни.  ДОУНБ багато десятиліть дивує своїх відвідувачів унікальними та неповторними фондами.
Тут можна знайти літературу з різних галузь знань, іноземні видання багатьма мовами світу, повне зібрання діаспорної та патентно-технічної літератури, також наукові видання та художню літературу. Відділ періодики обласної наукової бібліотеки зберігає безцінний фонд вітчизняних видань починаючи  з 1944 року.




Більше про бібліотеку  тут 
Ми в соціальних мережах:  Facebook Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар