Сторінки

середу, 19 вересня 2018 р.

Портрет у бібліотечному інтер'єрі

Антоніна Богуш.  Справі книжковій вірна


Навряд  хто з відвідувачів бібліотеки замислюється над тим, яким чином та чи інша книга з’явилася на полиці. Адже  перш, ніж потрапити в руки читачам будь-яке видання проходить певний технологічний процес опрацювання. Кожна книга в бібліотеці отримує так званий «паспорт», в якому зазначається «адреса» - місце книги на полиці. І видають такі «паспорти» книгам в невидимому для читачів відділі, назва якого говорить сама за себе –відділ наукового опрацювання документів та організації каталогів. 
Працюють  в цьому відділі спеціалісти високої кваліфікації. Одна із них - Антоніна Миколаївна Богуш.  Вона прийшла в ДОУНБ в 2001 році, має вищу освіту. В 1982 році закінчила Київський державний інститут культури,   до цього працювала в обласній медичній бібліотеці заступником директора. Як сама зізнається – не було практики по опрацюванню та класифікації книг, вважала цю роботу нудною і нецікавою. Але  попрацювавши деякий час,  зрозуміла, що  систематизувати книги, скласти правильний бібліографічний опис – все це можна порівняти з рішенням цікавої математичної задачі. А ще прийшло розуміння того, що це дуже велика відповідальність. Адже оперативність і якість роботи допомагають скоротити шлях книги до читача, порадувати його знайомством з літературними новинками, отримати інформацію про необхідне йому видання в пошуковому апараті бібліотеки.
Антоніна Миколаївна з ентузіазмом та великою зацікавленістю  вивчила автоматизовану бібліотечну систему ІРБІС. Вона з відповідальністю ставиться до створення записів в електронний каталог. Розуміє, що пошукові можливості  в електронному каталозі,  в великій мірі залежать від компетентності, наявності широкого кругозору, працелюбства  та  відповідальності класифікатора. Всі ці якості притаманні Антоніні Миколаївні. І тепер вона  щиро  ділиться набутим досвідом з молодими колегами. Напрямок роботи, який веде Антоніна Миколаївна нелегкий – систематизація, предматизація літератури суспільно-політичного змісту, але  записи в ЕК , створені нею відрізняються високою якістю.  
Антоніна Миколаївна –добра і чуйна людина До неї звертаються колеги не тільки за професійними порадами, а просто, як до сердечної людини, в якої багатий життєвий досвід. А ще вона володіє прекрасним почуттям гумору. 
В  неї немає високих нагород, але є те, що зігріває серце –повага і визнання колег.


Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook  Twitter


Немає коментарів:

Дописати коментар