Сторінки

понеділок, 12 березня 2018 р.

Неймовірно, але правда

Серед питань, які розглядались на засіданнях Ради заслуговують уваги питання , які характеризують подальше зростання та розвиток Бібліотеки. До них можна віднести питання про заснування Відділу(розділу) рідкісних книг («Антикварного розділу») викликаного практичною необхідністю. Після обговорення цього питання рада постановила: 1) виділити в розділ рідкісні та старовинні видання  та рукописи, на які скласти особовий список; 2) книги та рукописи з розділу для читання видавати лише в приміщенні бібліотеки, і ні в якому разі не видавати на дім. 
Заснування в Бібліотеці такого розділу було нагальною потребою – за п’ять років існування бібліотеки назбиралась досить значна кількість рідкісних видань та рукописів. Всі ці видання були розкидані по всіх 15 розділах бібліотеки де губилися і стушовувалися. Запит на них, як і на інші книги більш-менш серйозного змісту – не значний, а серед загальної маси книг, запилені, вони псувалися. З заснуванням розділу, всі документи такого типу зберігались в особливій шафі, де звертали на себе увагу поціновувачів.

Отчет Екатеринославской Городской Общественной библиотеки за 1894 год [Электронный ресурс].– Екатеринослав: Типо-Литогр. Губерн. Правления, 1895.– 32 с.– Текст. дан.– Режим доступу: http://www.libr.dp.ua/fullkr/?book=25 (дата звернення: 12.03.18).– Загл. с экрана.



 Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах:   Facebook  Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар