Сторінки

пʼятницю, 2 червня 2017 р.

Що читають біблотекарі

Шкляр Василь. Тінь сови: роман / В. Шкляр. - Харків: Клуб сімейного дозвілля, 2014. - 304 с.

Книга для всіх і молодих, і не дуже, і для шановного жіноцтва, і для мужніх чоловіків. Читається на єдиному подиху. 
Автора Василя Шкляра критики називають батьком українського бестселера. Успіх його романів: «Залишенець, «Елементал», «Кров кажана», «Ключ» був приголомшеним.
Він лауреат багатьох літературних премій, та мабуть найдорожча із них Шевченківська премія, кошти  на яку були зібрані звичайними громадянами.
А від  присудженої йому національної премії імені Тараса Шевченка письменник відмовився – вперше за всю історію існування цієї найпрестижнішої нагороди.
«Тінь сови» - це непідвладна часові історія двох кохань. А справжнє кохання – це завжди трішки казка. В романі присутній  казковий персонаж – Щедрик. Це маленький гном, містичний мешканець лісу, вигаданий ще в дитинстві Степаном, героєм роману. Він як Степанове друге «я» вставляє у розповідь свої думки і почуття. «Я ж собі думаю, що любов народжується як ріка. Спершу прокидається маленьке джерельце, від так воно дужчає: переходить у струмок, потім розливається в річки» - говорить Щедрик.
Кохання Катерини зі Степаном, Муталіба з Іриною – це історії кохання. Вони зовсім різні, вони протилежні, але вони дають надію тим, кого воно ще не торкнулося.

Людмила Афанасьєва, провідний бібліотекар відділу абонемента 



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар