Сторінки

четвер, 16 червня 2016 р.

Що читають бібліотекарі

Парсонс Т. Man and Boy, или Мужчина и мальчик [Текст]: роман / Т. Парсонс; пер. с англ. М. Павлова. – М.: Эксмо; СПб.: Домино, 2011. – 398 с.

Цю чудову книгу, добру і мудру, хочеться порекомендувати читачам віком від 25 до 95 років. Молоді – повчаться, старші – згадають. Раджу її всім, хто любить якісну літературу. Впевнена, в романі кожен знайде «троянди й виноград, красиве і корисне», за поетичним висловом М. Рильського. Коли книга вийшла з друку у Великій Британії, вона отримала звання «Книга року», з тих пір (1991 р.) роман є визнаним світовим бестселером.
Сучасним і надполітизованим українцям пропонується книга побутового жанру, в якій розповідається про молоду сім’ю, з її випробуваннями, досвідом та цінностями, втратами та перемогами.
Є такий анекдот: «- Мила, порадь мені щось почитати.
  - Почитай «Отче наш», поки я дочитую переписку в твоєму телефоні...».
Саме така ситуація трапилась з симпатичним головним героєм Гаррі Сильвер. Ображена жінка покидає чоловіка і маленького сина та їде на роботу в Японію. Безпорадний батько, який вмів тільки пестити чотирирічного Пета, залишився один з сином. Кумедні, а іноді гіркі випробування змінюють чоловіка, формують чоловіка як батька.
Гаррі – чесна і розумна людина. Він розмірковує і шукає пояснення: чому щасливе сімейне життя так швидко закінчилось? Врешті-решт відповідь знайдена: "В какой-то момент я совсем забыл, почему мы вместе. И поэтому так легко увлекся другой".
Мене зворушили його велика і самовіддана любов до Пета, людяність і порядність, тверезе і чесне оцінювання власних вчинків. Добрий гумор, самоіронія допомагають Гаррі долати труднощі. Автор книги дуже делікатно і, в той же час, переконливо підводить читача до думки: необхідно залишатися людиною за будь-яких обставин.
Коли дочитала роман до кінця, я не сумувала за героєм, який викликав симпатію і повністю відновив повагу до себе. Чому? Тому що мене очікує роман-продовження «Men from the Boys, или Мальчики и мужчины»! 

Головний бібліотекар ВНОДІК Вауліна Олена Іванівна



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар