Сторінки

середу, 15 червня 2016 р.

Правило 50 сторінок

Є один дуже простий і неймовірно дієвий спосіб читати тільки хороші книжки. Він називається «Правило 50 сторінок» і звучить приблизно так:
Якщо після прочитання 50 сторінок книги, читати далі не хочеться - книгу потрібно відкласти, і повертатися до неї в майбутньому не варто.
Для того, щоб прочитати 50 сторінок книги, потрібно затратити від півгодини до години, в залежності від швидкості читання і щільності тексту. Ці півгодини дозволять передбачити цікавість і корисність змісту решти книги з 99% точністю. Якщо за 50 сторінок книга не виправдала себе - читати її далі немає ніякого сенсу. Грубо кажучи, ви берете пробу з книги. Якщо перший келих вина виявляється мерзенної кислятиною, то дивно думати, що другий буде пахнути прованськими травами.
У світі щодня випускаються сотні, тисячі нових книг, з яких дійсно крутих набирається з десяток. Це кілька сотень нових книг в місяць! Прочитати їх всі немає ніякої можливості, а значить, потрібно читати тільки кращі. Для того, щоб харчуватися кращим, потрібно спочатку навчитися відрізняти хороше від поганого.
Деякі скажуть: «А як щодо того, що до деяких книг потрібно дійти, дорости? Може, я через рік-два буду в настрої і захочу знову прочитати її? »Якщо ми говоримо про художню літературу, то так, можливо, відчуття смаку до деяких творів може прийти з часом. Але для нонфікшн-літератури це не працює. У світі є набагато більш крутих і цікавих книжок, які варті вашої уваги!


































Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook Twitter 
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар