Сторінки

вівторок, 14 червня 2016 р.

Найкращі ліки від стресу

Кращим засобом від турбот, тривожності і стресу вчені з Оксфордського університету визнали читання, стверджуючи, що це заняття надає більш швидкий ефект на організм. Дивно, але цей спосіб багато краще прийому алкоголю, набагато ефективніше прогулянки, чаювання або прослуховування музики.
Був проведений експеримент, в ході якого учасників спочатку піддавали серії різних вправ або тестів, здатних викликати стрес. Після чого учасники експерименту вибирали один з наведених нижче методів релаксації.
Магнітно-резонансне дослідження мозку людей, які читають показало, що при читанні сторінок про запахи, різних ландшафтах або смаків в мозку активізуються ділянки які відповідають за сприйняття. Ніби людина відчувала все це в реальності. Причому цей ефект пропадає, якщо дивитися телевізор або грати в ігри.
У процесі дослідження виявилося, що читання знижує ступінь стресу на 68%. Всього шести хвилин достатньо, щоб розслабити м'язи і нормалізувати удари пульсу. Прослуховування музики знизило стрес в 61% випадків. Чашка кави або чаю - в 54%, а прогулянка - всього в 42%. Вибір книг анітрохи не впливав на ефективність способу. Для позбавлення від стресу підходить практично будь-яка книга, досить зрозуміти сюжет і зануритися в книгу з головою.



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар