Сторінки

понеділок, 7 квітня 2014 р.

Містерія щедрого вечора в стилі «фолк»


 У перший день Нового року за старим стилем, 14 січня, молодь з різних навчальних закладів Дніпропетровська пригадала старовинні українські традиції та поринула в атмосферу святвечора, під час проведення фольк-вечірки у Дніпропетровській обласній універсальній бібліотеці на проспекті К. Маркса, 18.
Фольк-вечірка під назвою «Щедрий шевченківський вечір» відкрила новий сезон щорічної інформаційної кампанії «Читаємо разом», яку протягом цього року бібліотека реалізуватиме у дещо несподіваній для бібліотеки формі - Шевченківського літературного фестивалю «От де, люде, наша слава, слава України!».
Метою цього заходу є привернення уваги молоді до творчості Тараса Григоровича Шевченка за допомогою форм спілкування та творчого самовираження.
Відчуття минулих століть створили співробітники відділу документів з питань мистецтв разом з Петриківською дитячою художньою школою ім. Т. Я. Пати, Будинком творчості дітей та юнацтва Амур-нижньодніпровського району міста Дніпропетровська та книгарні «ВіЗ».
Молоді співробітники бібліотеки не лише познайомили учасників вечірки з історією свята, а й запропонували взяти участь у традиційних обрядових дійствах. Під час заходу прозвучали вокальні та інструментальні твори у виконанні учнів Дніпропетровського училища культури та Дніпропетровської музичної консерваторії ім. М. І. Глінки. А ще молодь читала вірші та уривки з творів великого Кобзаря.
Книгарня «ВіЗ» запропонувала учасникам фольк-вечірки унікальну можливість познайомитись з унікальним старовинним музичним інструментом – цитрою, виготовлення якого датується 19
століттям.

Немає коментарів:

Дописати коментар