Сторінки

пʼятницю, 9 жовтня 2020 р.

На долоні історії

Алджернон Генрі Блеквуд. Містичний погляд на світ

(продовження)


Як пам’ятаємо з попередньої частини, Алджернон Блеквуд близько трьох місяців перебував у канадських лісах. І де б ви думали, він з’явився знов? У Нью-Йорку. Чим він займався увесь той час, що переховувався від інших – невідомо, але в одному з найбільших міст США наш герой починає працювати газетним репортером. Чого він тільки не пережив за ці роки! Був жертвою шахрайства, пограбування, кілька разів – на грані смерті. «В Нью-Йорку я ніби покрився ранами, в які це місто сіль та кислоту свої втирало щодня».

Не витримавши, у 1899-му повернувся на батьківщину. Саме там, через рік, наш герой відкрив для себе «Золоту Зорю» – магічний орден і окультну організацію, що практикувала теургію, магію та алхімію. У свій час – один із найвпливовіших орденів західного окультизму ХХ століття.

Інтерес до містичних наук спалахнув новою силою, і Блеквуд узявся за перо. Всі пережиті пригоди лягли в основу творів.

У 1906 році світ побачив його перший збірник «Порожній дім та інші оповідання про привидів». Так митець вирішив присвятити себе літературі. Один за одним публікуються твори, головним героєм яких став «лікар незвичних можливостей» психодетектив Джон Сайленс…

Далі буде

https://lavkababuin.com/author/eldzhernon-blekvud/




Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter
Замовити книги можна тут 

Немає коментарів:

Дописати коментар