Сторінки

пʼятницю, 27 березня 2020 р.

Пунктир

Ким залишився він для історії України? Політичним та державним діячем, який стояв у витоків нашої незалежної державності? Талановитим прозаїком, драматургом та художником? Людиною, яка через все життя пронесла прагнення до суверенної незалежності нашої держави та біль від розлуки з Україною? Так, саме таким він був для багатьох, але й досі його вважають до кінця не розкритим. Володимир Винниченко в «Пунктирі»

«В його літературних та мальовничих творах – буйство почуттів, самовираження людини в ім'я торжества суверенного «Я» (Олена Гнідан)

«Вірою вбивається всякий страх».

«Всяка державна будова тільки тоді може бути непохитною, коли в її основу покладено не примус, а добру волю її складових частин».

«Любити одночасно можна тільки одного. Вростати можна тільки в одну душу, і одна душа тільки може прийнять всю істоту до кінця».

«Мовчання іноді говорить більше, ніж слово».

«Невже щастя є тільки вічний, недосяжний міраж?».

«Незнищенність людини і її людяності –це є основа основ всього філософсько-етичного світогляду Винниченка» (Олена Гнідан)

«Нехай вкажуть мені, хоч одну мою роботу, в якій би я сказав: «Ні, боротися неможливо, згасимо наші ліхтарі і поринемо в байдужу темряву».

«Серед млявої малосилої або безталанної генерації сучасних українських письменників, раптом виринуло щось дуже, рішуче, чисте, як срібло…І відкіля ти взявся у нас такий?» (Іван Франко)

Главацький, Максим Володимирович. Володимир Винниченко [Текст] / М. В. Главацький . - К. : КМ-БУКС, 2017. - 143 с. : іл. - (Творці державного престижу)

Винниченко й українська соціал-демократія [Текст] / упорядник В. Лозицький. - К. : Парламентське видавництво, 2008. - 280 с.

Володимир Винниченко-художник [Текст] / Упоряд. С.А. , Т.А. Маслянчук; Упоряд. С.А. , Т.А. Маслянчук. - К. : Мистецтво, 2007. - 224 с.

Кульчицький, Станіслав Владиславович. Володимир Винниченко [Текст] / С.Кульчицький. - К. : Видавничий  Дім  Альтернативи, 2005. - 374 с. - (Особистість і доба).

Процюк, Степан Васильович. Маски опадають повільно: роман про Володимира Винниченка [Текст] / С. Процюк. - К. : Академія, 2011. - 304 с. - (Автографи часу).





Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter
Замовити книги можна тут


Немає коментарів:

Дописати коментар