Сторінки

понеділок, 8 лютого 2016 р.

25 років Дніпропетровському обласному об'єднанню профспілок

8 лютого – знаменна дата в житті членів профспілки Дніпропетровщини. 25 років з дня заснування Дніпропетровського обласного об’єднання профспілок.
Профспілкове об'єднання Дніпропетровщини, яке є одним з найчисленніших в Україні, у всі періоди своєї історії крокувало в авангарді профспілкового, робітничого руху.
Перше міжспілкове об'єднання в Катеринославській губернії було створено ще в 1906 р. На початку 20-х років минулого сторіччя були закладені перші підвалини у створення нового формату обласного профоб'єднання, яке відіграло велику роль у відбудові народного господарства, організаційному зміцненні профспілок.
Зміни, що відбулися в Україні після отримання нею незалежності, спонукали профоб'єднання до кардинального реформування основних принципів своєї діяльності, посилення соціального захисту трудящих в умовах економічних реформ.
Станом на 01.01.2011 до складу Дніпропетровського обласного об'єднання профспілок входять 35 галузевих членських організацій, які включають 56 міських, 110 районних, 6471 первинну, 2370 цехових організацій, 12267 профспілкових груп, загалом 703992 членів профспілок. Найбільш чисельні членські організації профспілок: металургів та гірників, освіти та науки, охорони здоров'я, комунального господарства, залізничників, агропромислового комплексу, вугільної промисловості. Охоплення профспілковим членством у цілому складає 94,55 %.
І сьогодні, з нагоди ювілею, колег привітав Голова Федерації профспілок України Г.В. Осовий, Привітання можна подивитись тут.
Отже, ми приєднуємось до привітань!




Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар