Сторінки

четвер, 5 лютого 2015 р.

Як бібліотекарі пожежу гасили

Дніпропетровська обласна наукова бібліотека одна з перших закладів культури пройшла навчання з цивільного захисту. 
У понеділок 2 лютого працівники бібліотеки на чолі з адміністрацією та професійними пожежниками вчилися діяти в екстремальних умовах та тушити імпровізовану пожежу. Навчання розпочалося із загальної евакуації. Весь персонал вийшов з будівлі на безпечну відстань, вишукавшись у ланки, і порахувавшись, щоб нікого не забути, доповіли інспектору з пожежної безпеки, що усі покинули небезпечну будівлю. 
А чи вмієте ви користуватись вогнегасником? Думаєте що це важко? А ось і ні! На подвір’ї, під керівництвом головного інспектора пожежної частини Кіровського району, усі охочі мали змогу самостійно загасити імпровізоване вогнище. Після практичних занять, щоб закріпити знання, дивилися навчальні фільми, як діяти у разі пожежі, якими вогнегасниками користуватися у тих чи інших ситуаціях. І тепер ми знаємо, як треба поводитись, коли поруч немає допомоги, і можна покластись тільки на самого себе. По закінченню навчання, присутні отримали білети з питаннями. І, згадуючи студентські роки, писали міні тест, на закріплення знань з цивільного захисту. 
Саме зараз, у такий складний для країни час, нам, як працівникам сфери культури, хранителям книг, стали у нагоді набуті знання. Тепер нам не страшні ніякі катаклізми, бо ми озброєні найважливішим – знаннями.

Немає коментарів:

Дописати коментар