Сторінки

четвер, 18 березня 2021 р.

Що читають бібліотекарі. Нові надходження завдяки Українському інституту книги

Брукс, Джеральдін. Хранителі книги [Текст]: роман / Дж. Брукс. – Харків: Vivat, 2019. – 416 с.


«Історія книги на тлі багатьох людських життів і епох» – такими словами можна охарактеризувати роман Джеральдіни Брукс «Хранителі книги». Багато життів, багато історій зберігає в собі «Сараєвська Агада» – головний герой книги.

Наше знайомство з Агадою починається в 1996 р., коли доктор Ханна Гіт починає роботу з консервації видання, врятованого під час боснійської війни. Всередині книги Ханна знаходить частину крильця метелика, білу волосину, пляму від червоного вина та кришталики солі. І саме звідси починається найцікавіше. 

Разом із доктором Гіт ми подорожуємо в часі, розкриваємо таємниці минулого, знайомимося з культурою єврейського народу та різними історичними епохами (від Другої світової війни до часів Великої Інквізиції). Проте, авторка не залишає без уваги і сучасність. На тлі роботи над книгою Ханна розкриває історію власної родини, поринає у вир власних емоцій,  романтичних почуттів і політичних інтриг.

Роман Дж. Брукс не залишить байдужим жодного книголюба. Фанатом якого б жанру ви не були, в цій книзі ви знайдете для себе щось цікаве. Авторка майстерно поєднала детектив із пригодницьким романом, історичний роман із романтичною історією.

Єлизавета Сибирьова,

провідна бібліотекарка патентно-технічного відділу





Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter
Замовити книги можна тут  

 

Немає коментарів:

Дописати коментар