Сторінки

четвер, 6 червня 2019 р.

Що читають бібліотекарі

Честертон, Гілберт Кіт. Таємниця патера Брауна [Текст] / Г. К. Честертон ; пер. з англ. Є. Тарнавський. - Харків : Фоліо, 2017. - 379 c. - (Видання з паралельним текстом).

«Я только хочу сказать вам,
 что на свете было бы гораздо меньше скандалов и неприятностей,
 если бы люди не идеализировали грех 
и не стремились прославиться в роли грешников».
Скандальное происшествие с отцом Брауном
 Гілберт Кіт Честертон

Розповіді Гілберта Кіта Честертона про патера Брауна, що завдяки проникливому розуму розкриває складні злочини, стали класикою детективного жанру. Патер Браун - непримітний маленький священик, скромний, тихий,  і небагатослівний. Про нього відомо дуже мало, але зрозуміло одне - цьому служителю церкви вдається осягати мотиви злочинців. При розслідуванні  патер Браун ставить себе на місце іншої людини, що йому вправно вдається. Не в усіх ситуаціях патер прагне суворо покарати злочинця - часто він обмежується повчанням або ж сповіддю. Священик не тільки майстерно викриває злочинців, а й намагається знайти в кожному щось хороше, пробудити  совість. Його таємна зброя – християнська смиренність, терпимість до людей і віра в те, що навіть закоренілий лиходій може покаятися і стати на вірний шлях. Автор майстерно торкається теми релігії і ставлення до неї. 
У багатьох розслідуваннях у Брауна є помічник – колишній злочинець Фламбо, який став приватним детективом.
До видання “Таємниця Патера Брауна” увійшло 12 новел, серед них - “Таємниця Фламбо“, “Дивні кроки“, “Летючі зорі“, “Гріхи графа Сарадайна“, “Голова Цезаря“, “Сапфіровий хрест“ та інші. На сторінках книги нас чекають іронічні та захоплюючі історії з цікавим сюжетом, харизматичний герой, неповторний англійський гумор, яскраві описи, інтриги і мораль. 
Збірник цікавий, читається на одному диханні, любителі детективних історій отримають справжнє задоволення. 

Оксана Ясько, завідувач сектору науково-дослідної роботи




Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter
Замовити книги можна тут




Немає коментарів:

Дописати коментар