Сторінки

вівторок, 18 червня 2019 р.

Світ знань нових видань

Етнонаціональний світ Придніпров'я : колективна монографія / наук. ред. С. І. Світленко; авт. З. П. Маріна, О. В. Ромашко, О. А. Репан, С. М. Каюк. Харків : ФОП Панов А.М., 2018. 168 с. 

Етнонаціональний ракурс Придніпровського краю від давнини до сучасності. Стародавній період етнічної історії Придніпров'я, древні слов'яни і народи Великого Степу в краї IX-XV століття,  козацька колонізація, міжетнічні взаємини і фронтирна ідентічність населення Придніпров'я  (XV-XVIII ст).
Недостатня вивченість даної наукової проблематики спонукала авторський колектив істориків та археологів історичного факультету Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара взятися за системну розробку етнонаціональної історії Придніпров'я з найдавніших часів до сьогодення й узагальнити історичний досвід міжетнічних та міжнаціональних стосунків.  «Етнонаціональний світ Придніпров'я» - результат співпадіння наукових зацікавленостей та соціального замовлення.
Мова про сучасне Придніпров'я як український край зі своєю політетнічністю, політкультурністю й поліконфесійністю,  етнонаціональну історію краю в контексті міграційних процесів, дослідження міжетнічних стосунків на Придніпров'ї  в узгодженності життя різних етносів, визначення знакових постатей, які зробили вагомий внесок у розвиток регіону. 
Колективна монографія є першою частиною великого наукового проекту. 
Видання розраховане на науковців, науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти, докторантів, аспірантів, студентів, учителів, усіх тих, хто цікавиться історією рідного краю. Має змістовні бібліографічні посилання.  
Монографія видана на замовлення і за фінансового сприяння управління культури, національностей і релігій Дніпропетровської обласної державної адміністрації і невдовзі поступить до фондів бібліотек області.




Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар