Сторінки

четвер, 27 червня 2019 р.

Що читають бібліотекарі

Маринина, Александра Борисовна. Стилист [Текст] / А. Маринина. - М. : ВЕЧЕ, 1997. - 432 с.

«Человек с грустными глазами - это человек, 
который в детстве никогда не плакал, когда его ругали или били»

Я люблю жіночі детективи за те, що вони легкі та м’які, в них немає такої жорстокості та насильства, як у більшості детективних творів. А Олександру Марініну вважаю кращою російською письменницею цього жанру. З її творами я знайома дуже давно, і цикл про слідчу Настю Каменську, на мою думку, є перлиною її творчості. 
Роман "Стиліст" інтригує з самого початку і тримає в напрузі до фіналу. Це захоплююча детективна історія з соціально-психологічним підтекстом, зокрема автор розглядає тему нетрадиційної сексуальної орієнтації. Настя Каменська розслідуючи серію вбивств юнаків, потрапляє в котеджне містечко, де проживає Володимир Соловйов – її перше кохання. Зараз він відомий професійний перекладач японської літератури, і в той же час – прикутий до крісла інвалід. Настя починає часто відвідувати його, використовуючи в своїх цілях… Можна засуджувати героїню за це, але Каменська в першу чергу професіонал, і для неї робота завжди була і буде на першому місці. Хоча я вважаю, що це неправильно та  не етично. В той же час, автор показує особисті переживання Каменської, розкриває її, як жінку, з непростою особистою драмою.
Як і в багатьох творах Марініної, героїня розслідуючи одну справу, виходить на інший злочин. Долі людей, переплітаючись самим химерним чином, створюють яскраве і реалістичне життєве полотно, де є і любов, і смерть, і зрада, і злочини, і людяність, і благородство, де людські помилки призводять до жахливих наслідків. Дуже цікава і неоднозначна розв'язка. Не дуже щаслива, але закономірна, змушує задуматися про те, як гріхи минулого наздоганяють в сьогоденні. За все треба платити, за кожен свій вчинок.

«Не ошибается только тот, кто вообще ничего не делает. 
А кто ничего не делает, у того ничего и не получается»

Оксана Ясько, завідувач сектору науково-дослідної роботи




Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар