Сторінки

понеділок, 7 лютого 2022 р.

Неймовірно, але правда

У 1940 році видавництва України видали 4 603 назви книжок тиражем 50,5 млн. примірників. Також у той час видано 1 579 назв газет тиражем 5 млн. прим.
Про ці та інші історичні факти з розвитку бібліотечної справи в Україні (1934–1941 років) свідчать рукописи Євгенії Костянтинівни Дробишевської, які зберігаються в архіві ДОУНБ ім. Первоучителів слов'янських Кирила і Мефодія.
 У 1940-х рр. книга в країні стає могутнім знаряддям виховання й організації трудящих навколо завдань господарства та культурного будівництва.
На початку 1940 року, згідно постанови «Про роботу масових бібліотек», виконавчі комітети місцевих Рад депутатів були зобов’язані невпинно розгортати будівництво нових бібліотек. З метою забезпечити бібліотечні установи кваліфікованими кадрами у тому ж 1940 році прийнято рішення організувати бібліотечні школи у Дніпропетровській, Кіровоградській та ще у деяких областях. 
Для перепідготовки бібліотечних працівників було запропоновано при обласних бібліотеках проводити місячні курси.
Діяльність обласних державних установ, профспілкового активу районних організацій була спрямована на зміцнення бібліотечної справи, самоосвітню та інструктивно-методичну роботу бібліотек в усіх областях.





Більше про бібліотеку тут

Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter

Замовити книги можна тут  

 

Немає коментарів:

Дописати коментар