Сторінки

середу, 2 лютого 2022 р.

Винахідники, віват!

Наукові виклики юних розробників з Дніпра

Молоді дніпровські винахідники продовжують шукати альтернативні способи вирішення актуальних проблем суспільства, вигадуючи та пропонуючи свої нові розробки.

16-річна школярка з Дніпра Вероніка Подлеснова перемогла в онлайн-конкурсі з інноваційних розробок STEM IS FEM. Дівчина представила на конкурсі модель робота СМА (Comprehensive Medical Assistant – комплексний медичний помічник) у модулі «Робототехніка та інженерія» та посіла друге місце.

Юна винахідниця каже: «Він може теоретично допомагати лікарям, менше контактувати з хворими: розвозити їжу за заданими координатами. Він має фототранзистори, які аналізують кнопки світла та розташування палат, до яких треба рухатися. Також може показувати лікаря з відеозв'язку».

Модель робота-помічника Вероніка розробила лише за добу. Спочатку був лише невеликий ескіз, але потім дівчина продумала деталі та взялася до роботи. За словами педагогів, винахідниця неоднор
азово перемагала у різних олімпіадах і конкурсах. 

Учителька інформатики Тетяна Вовк зазначає, що дуже пишається своєю ученицею. Вона каже: «Наше завдання – показати шлях, яким треба рухатися. Іде кожен із вихованців сам. Наше завдання – підказати, направити, розкрити його можливості».

Мати Вероніки Наталія каже: «Моя дочка захоплюється не лише наукою, а ще музикою, фотографією та дизайном, має грамоти та нагороди у різноманітних конкурсах і змаганнях».

Вероніка Подлеснова мріє, що у майбутньому хотіла б запустити проєкт у виробництво, щоб її винахід приніс реальну користь, бо зараз це лише комп'ютерна модель. Але для цього потрібні гроші!


Тетяна Мищенко, завідувачка патентно-технічного відділу




Більше про бібліотеку тут

Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter

Замовити книги можна тут  



 

Немає коментарів:

Дописати коментар