Сторінки

вівторок, 25 липня 2017 р.

Світ знань нових видань

Якоб, Людвиг Генріх, фон. Спогади про моє життя / Л.Г. фон Якоб ; упоряд., коментар. С.О. Синюрка ; наук. ред. С.І. Посохов ; пер. з нім. О.М. Бєлозьорова. – Харків : ХНУ імені В.Н. Каразіна, 2016. - 300 с. – (Україна в записках мандрівників і мемуарах ; вип. 2).

Людвиг Генріх фон Якоб (1759 -1827) у свій час був досить відомою людиною, зокрема, як професор філософії та проректор Галльського університету, автор багатьох наукових та навчальних праць. На початку XIX ст.  він приїхав до Харкова і став одним із перших професорів заснованого тут університету. Його спогади містять не лише інформацію про життєвий та творчий шлях автора, від народження до початку 20-х років XIX століття, а й дозволяють його очима побачити тогочасну дійсність декількох країн, порівняти німецьке, українське та російське суспільство початку XIX століття, з’ясувати подробиці університетського життя в Галле та Харкові. 
«Спогади …» Людвига Якоба є цінним джерелом вже зважаючи на докладний  опис доленосних подій у Європі. Зокрема, автор був свідком змін, викликаних Французською революцією та наполеонівськими війнами.
Родзинкою видання є виклад автором власної біографії, де всупереч усім обставинам читається його бажання зробити кар'єру, досягти успіху та залишити відбиток в історії. 
На особливу увагу заслоговує розділ «Коментарі».
Отже, якщо в вас є бажання подорожувати  історичними стежками разом із цікавою особистістю  то це видання саме для вас. 




Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах:  Facebook  Twitter
 Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар