Сторінки

вівторок, 18 липня 2017 р.

Світ знань нових видань

«Видавництво Старого Лева» дарує всім справжню поезію! Це поезія, яка сповнена мудрості, чесності та прагнення до справедливості.  Поезію сильних, незламних  і цілеспрямованих людей!
Ми продовжуємо знайомити всіх з поетичними подарунками від «Видавництва Старого Лева».

Чубай, Грицько. П’ятикнижжя [Текст] / Г. Чубай. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2013. – 256 с. : фот.
Грицько Чубай  повне ім'я  Чубай Григорій Петрович -  видатний український поет, перекладач. Один із лідерів львівського літературно-мистецького андеґраунду 1970-их рр., видавець самвидавного літературно-мистецького часопису Скриня (1971). Батько лідера гурту «Плач Єремії» Тараса Чубая.
Грицько Чубай  автор виданих поетичних книг «Говорити, мовчати і говорити знову» (1990), «Плач Єремії» (1999) та «П'ятикнижжя» (2013). Нажаль, ці книги було видано після життя поета.
14 вересня 2013 р. на львівському Форумі видавців «Видавництво Старого Лева» презентувало збірку віршів Чубая «П'ятикнижжя», створену на основі «П'ятикнижжя», написаного самим Григорієм, доповненого фотографіями з родинного архіву Чубаїв та листами Григорія Чубая до Олега Лишеги.
Книга «П'ятикнижжя» це - оприсутнення одного з найтаємничіших українських поетів, зірка якого яскраво спалахнула в похмурі 70-ті. Це книга-діалог Поета з Сучасником поза межами звичного часу, і книга-розмова Грицька Чубая з його близькими друзями – і вірші, і друзі пережили поета на багато років. Ця книга – як лист у пляшці, вкрай важливе послання з минулого в майбутнє тим, хто може його відчитати, тим, хто зуміє проростити у серці живі слова.

Стус, Василь. Небо. Кручі. Провалля. Вода [Текст] / В. Стус. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2016. – 408 с.
Василь Семенович Стус - український поет, перекладач, прозаїк, літературознавець, правозахисник. Один із найактивніших представників українського культурного руху шістдесятників. Лауреат Державної премії ім. Т. Шевченка (1990). Вже після життя Василю Стусу було  присвоєно звання Герой України. 
За власні переконання щодо необхідності збереження й розвитку української культури зазнав репресій з боку радянської влади, його творчість була заборонена, а він сам був засуджений до тривалого перебування в місцях позбавлення волі, де й загинув.
"Небо. Кручі. Провалля. Вода." – це  книга віршів, перекладів, статей і листів, які є найважливішими для художньо-естетичного світогляду Василя Стуса, одного з найтрагічніших і найглибших українських поетів ХХ століття.
Небо. Кручі. Провалля. Вода. Символічні стихії, в яких і з якими поет жив, боровся, розчинявся, змагався, творив – проорюючи власною долею, віршами, світоглядним вибором глибоченну межу між обивательським і пристосуванським існуванням і гранично чесним життям із собою, в собі, над собою.

Херсонський, Борис. Родинний архів та інші вірші [Текст] / Б. Херсонський. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2016. – 304 с.
Борис  Григо́рович Херсонський – один із найвідоміших російськомовних поетів України,  есеїст і перекладач, лауреат багатьох міжнародних премій,  зокрема премії ім. Йосипа Бродського,  австрійської премії «Literaris». 
Професор Борис  Григорович Херсонський - український клінічний психолог та психіатр, поет, есеїст, перекладач. Кандидат медичних наук, з 1999 р. завідуючий кафедри клінічної психології Одеського національного університету ім. І. І. Мечникова. У радянські часи був одним з членів одеського психоаналітичного гуртка, який згодом був офіційно зареєстрований в Україні, як Південно-Українське психоаналітичне товариство, головою якого Херсонський з того часу став. 
Б. Херсонський – один із найвідоміших російськомовних поетів України, лауреат багатьох міжнародних премій, зокрема премії ім. Йосипа Бродського,  австрійської премії «Literaris».
До першої україномовної книжки автора увійшли тексти двох книжок «Родинний архів» (2003) і «Мармуровий листок» (2009), а також кілька циклів віршів, у яких, крім перекладів Маріанни Кіяновської, є і автопереклади українською, і вірші, які Борис Херсонський написав відразу українською в 2013–2015 рр. Усіх їх об'єднує тема родини, пам'яті, пошуку певного шляху до себе, до свого коріння, до Бога.
Щиро бажаємо всім гарного читання і наповнення душі дивовижною поезією!



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар