Сторінки

середу, 19 жовтня 2016 р.

Літературно патріотичний конкурс

Доблесть козаків, подвиги героїв сучасності і боротьба за вільну Україну - на ці та інші теми мотивує міркувати патріотичний літературний конкурс, який стартує в Придніпров'ї. Долучитися до нього можуть як досвідчені письменники, так і початківці автори - молодь, учасники АТО. Організатори конкурсу - ДнепрОГА і обласна організація Національної спілки письменників України. Подавати заявки можна вже зараз.
Поезія і проза - в таких номінаціях можна продемонструвати свої таланти. Для них оголошений патріотичний літературний конкурс. Це спільний проект Дніпропетровської ОДА та обласної організації Національної спілки письменників України.
«Конкурс відкритий як для письменників-початківців, так і відомих майстрів. Запрошуються об'єднати творчі зусилля літератори, молодь, бійці АТО. Головний лейтмотив конкурсних творів - патріотичний. Крізь його призму можна розповісти про подвиги козаків і героїв сучасності, природу рідного краю, людей, які на мирному фронті творять сучасну історію України. Жанр і стиль - без обмежень. Роботи приймаються до кінця жовтня, підведення підсумків - в кінці листопада », - розповіла начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Наталія Першина.
На конкурс подаються оригінальні авторські матеріали, які раніше не друкувалися. Мова - українська: сьогодні відчувається зростання читацького попиту на україномовну книгу. Роботи слід друкувати 14 шрифтом Times New Roman на сторінці форматом А4 з інтервалом 1,5. Максимальний обсяг - до десяти листів.
Матеріали приймаються в електронному та паперовому варіантах. Не забудьте додати своє фото і коротку біографію.
Творчі роботи конкурсантів оцінюватиме журі. Воно залишає за собою право рецензувати, коментувати і висловлювати в соціальній мережі враження про прочитане. Комісія буде звертати увагу на оригінальність, креатив і тематику творів. За цими критеріями буде нараховувати бали.
Імена кращих авторів оголосять в кінці листопада. Для них - дипломи та грошові винагороди. Премія за перше місце - 3 тис. Грн, за друге - 2 тис. Грн, за третє - 1 тис. Грн.
Кращі твори увійдуть до альманаху «Співаки степової Еллади». Його видадуть за підсумками літературного конкурсу.
«Сьогодні, як ніколи, суспільству потрібно справжнє життєствердне слово. Тому такий патріотичний конкурс актуальний. Кращі літературні твори опублікують в альманасі. Щоб його проілюструвати, залучимо художників області », - зазначив голова Дніпропетровської обласної організації Національної спілки письменників України Володимир Луценко.
Дедлайн подачі конкурсної прози і поезії - 30 жовтень 2016 року. Кожен учасник може подати в номінаціях по одній роботі.
Твори приймаються за адресою: Дніпро, просп. Дмитра Яворницького, 18, 2 поверх. Обласна організація Національної спілки письменників України.

Можливо саме ваш твір потрапить на стелажі нашої бібліотеки! 
Час втілювати мрії!

Немає коментарів:

Дописати коментар