Сторінки

вівторок, 26 травня 2015 р.

Бібліотека через 100 років

Шотландська художниця і дизайнер Кеті Патерсон (Katie Paterson) запустила в Осло (Норвегія) 100-річний артпроект, який називається Future Library - Framtidsbiblioteket.
Першим учасником цьогорічного проекту стала відома канадська письменниця і літературний критик Маргарет Етвуд (Margaret Atwood). Сутність проекту в тому, що протягом найближчих 100 років, щорічно, один автор буде поповнювати колекцію майбутньої бібліотеки своїм манускриптом, який не буде публікуватися аж до 2114 р. Певна антологія книг, створювана в цій бібліотеці, буде друкуватися через 100 років на папері, зробленому з деревини 1000 дерев, спеціально посаджених у лісі Нордмарк, недалеко від Осло. За зростанням цих дерев здійснюватиметься суворий контроль. Всі манускрипти будуть зберігатися в спеціальному приміщенні Нової публічної бібліотеки Дейчмана, відкриття якої очікується в 2018 році в Осло.
Бібліотечну кімнату оформить сама Кеті Патерсон, використовуючи дерево з лісової посадки. Імена авторів та назви їхніх робіт будуть представлені на бібліотечній виставці, але прочитати тексти буде можливо тільки після публікації. Легко припустити, що через 100 років Framtidsbiblioteket в Осло буде єдиною бібліотекою у світі, де збережуться паперові книги.



Більше про бібіотеку тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook  Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар