Сторінки

четвер, 5 липня 2018 р.

Що читають бібліотекарі

Шафак, Еліф. Учень архітектора [Текст]: роман / Е. Шафак. – Харків: Книжковий клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2017. – 448 с.

Еліф Шафак найпопулярніша сучасна романістка Туреччини. В цьому романі відтворена Османська імперія часів її розквіту. У центрі роману дванадцятирічний Джахан зі своїм білим слоненям. Він потрапляє до Стамбулу, де на нього чекають захопливі пригоди, труднощі, випробовування, нова дружба і справжнє кохання. Джахан невдовзі стане учнем знаменитого архітектора Сінана і зрозуміє, що прожити життя гідно і чесно так само складно, як і звести прекрасну мечеть, спроектовану його вчителем. У Сінана четверо учнів, але він розуміє, що Джахан – це саме той учень, якому можна довіряти всі свої плани і бути впевненому, що він виконає все замислене. Любов, яка живе в серці головного героя здатна перемогти ненависть і заздрість.
Шафак відтворює атмосферу давньої Туреччини, її фантазії на історичні теми, знання політики того часу розкриває таємниці, інтригу розкішного міста Стамбул.


Оксана Гайдук,  провідний бібліотекар патентно-технічного відділу 




Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах:  Facebook  Twitter
Замовити книги можна  тут

Немає коментарів:

Дописати коментар