Сторінки

четвер, 7 червня 2018 р.

Що читають бібліотекарі

Ролінг, Джоан. Гаррі Поттер і в'язень Азкабану [Текст] / Дж. К. Ролінг ; пер. з англ. В. Морозов ; ред. І. Малкович. - К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2002. - 381 с. 

«Темний Лорд лежить самотній і покинутий прихильниками. Його слуга дванадцять років скнів у в’язниці. Сьогодні близько півночі він визволиться, щоб возз’єднатися зі своїм Паном»

Магія не полишає нашого життя ніколи, вона є у всьому, навіть у звичайних речах, просто треба помітити її. Продовження циклу романів світового масштабу про Гаррі Поттера - хлопчика, що вижив, про його друзів і школу магії та чарів Гоґвортс. Ця дивовижна історія написана Дж. К. Роулінг і є третьою книгою з циклу, що підкорив цілий світ!
Чергове літо Гаррі змушений провести у своїх родичів Дурслів, які ненавидять магію і чарівників, але цього разу він їх полишає на автобусі «Нічний лицар», який везе його до світу магії. Проте цього разу це дуже небезпечно, бо з в’язниці Азкабан втікає самий небезпечний в’язень та ярий прихильник Лорда Волдеморта – Сіріус Блек. Зустрівшись з родиною свого друга - Рона Візлі та подругою – Герміоною, Гаррі дізнається, що Блек хоче його вбити і, що він був другом його батьків і зрадив їх. Для охорони Гаррі та самого Гоґвортса Міністерство Магії висилає азкабанських дементорів, поцілунок яких може висмоктати душу. Гаррі зустрічався із ними у Гоґвортс Експресі та на матчі з квіддічу і кожного разу це закінчувалося непритомністю. Чому вони так впливають на нього? Відповідь на це дає новий викладач з захисту від темних мистецтв Рімус Люпін.
Проте, чи зможуть дементори захистити учнів, адже, у школі є зрадник, який допомагає Блеку. 
Як закінчиться третій рік навчання Гаррі, якого переслідують жахливі чутки і пророцтва? Хто насправді Сіріус Блек і чому він шукає Гаррі? Що приховує його минуле? І хто є одним з найвідданіших слуг Темного Лорда? 
У цій книзі Гаррі Поттеру і його друзі знов зустріться із злими чарами і розкриють старі секрети.
Книга має однойменну екранізацію, однак фільму сповна не передати тих подій і фарб, щоописані у книзі.

Анастасія Дробина, бібліотекар ІІ-ї категорії відділу читальних залів



 Більше про бібліотеку тут
 Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter
 Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар