Сторінки

вівторок, 24 квітня 2018 р.

Світ знань нових видань

Листування українських громадсько-політичних та культурних діячів з Олександром Олесем. 1906-1944 / упоряд.: Ю. Горбач. – К.: Оріон,  2017. – 448 с. 

Забутий та незатребуваний сьогодні, завдяки електронним ресурсам, епістолярний діалог на початку XX сторіччя  був способом спілкування загальноприйнятним. 
У збірку, що презентуємо сьогодні,  увійшли  листи, вперше виявлені в архівах України та Канади. Мова про листування відомого українського поета і драматурга Олександра Олеся з українськими громадсько-політичними  та культурними діячами – Володимиром Дорошенком, Миколою Галаганом, Марком Лисянським, Андрієм Ніковським, Петром Стебницьким та іншими. Цікава ілюстрація життєвого шляху, професійної діяльності та відносин, громадського та культурного життя української політичної еміграції першої половини XX ст.   
Видання містить археографічну передмову, перелік праць,  що зустрічаються у листах та     адресоване науковцям, викладачам, студентам,  всім, хто цікавиться історією України та українською літературою. 
До фондів ДОУНБ збірка потрапила у дарунок від упорядника видання Юлії Горбач.




 Більше про бібліотеку тут
 Ми в соціальних мережах:Facebook  Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар