Сторінки

вівторок, 9 серпня 2016 р.

Нова хвиля

21 червня 2016 року, в смт. Лазурне Скадовського району Херсонської області, стартувала IV Всеукраїнська літня школа адвокації для бібліотекарів «Нова хвиля», до участі в якій долучилась бібліотекар ДОУНБ Неділько Маріанна. Участь у школі брали: її організатори – керівники УБА, тренери – відомі бібліотекознавці, директори обласних бібліотек, молоді бібліотекарі з різних куточків України.
Озброївшись теоретичними знаннями, учасники «Нової хвилі» йшли на пляж і там проводили «польові» бібліодослідження “Літо. Пляж. Бібліотека”, метою яких був аналіз роботи бібліотек шляхом опитування. Бібліотекарі частенько проводять опитування, але влітку на пляжі – вперше. Такий досвід показав, що на відміну від «вуличних» опитувань люди на пляжі охочіше йдуть на діалог, що дало змогу створити низку хороших показників. Результатом такого дослідження стало те, що майже всі респонденти читають і є користувачами бібліотек.

Окрім опитування, відпочиваючі на пляжі стали глядачами флешмобу від бібліотекарів «Читай! Формат не має значення»! Таке дійство викликало бажання у глядачів більше дізнатись про нові бібліотечні послуги. А діти, відпочиваючі у оздоровчих таборах, долучались до бібліорозваг на узбережжі моря, а на останок – з піску виліпили символічну книгу та прикрасили її ілюстраціями з ракушок та водорості. Сміх, веселощі і у дорослих, і у дітей! Так працювала літня школа адвокації!



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар