Сторінки

четвер, 18 серпня 2016 р.

Що читають бібліотекарі

Руднев, Олег Александрович. Долгая дорога в дюнах [Текст] : кинороман / О. А. Руднев. - Рига : Лиесма, 1984. - 457 с.

Автором книги "Довга дорога в дюнах" є уродженець міста Верхньодніпровська Дніпропетровської області – Олег Олександрович Руднєв.
  Цікавий сюжет. Події розгортаються в Латвії з 1939 р. до середини 70-х років. Книга про долю закоханих Марти і Артура на тлі історичних подій. Їхні життєві шляхи розходяться і змінюються через ревність та невміння вислухати. Але все ж таки герої розуміють свою помилку і намагаються її виправити. Чи вдасться їм бути разом?
Піднімаються для осмислення такі питання, як вічна любов і нерозділене кохання, вірність, любов до рідної землі, перемога добра над злом, чесність, обов'язок, піклування про ближнього, відповідальність за слова. Показано відносини батьки-діти, небайдужість до чужої біди. Неодноразово автор звертається до людської совісті, каяття.
Петерис: "Жизнь она знаешь какая? Сегодня есть, а завтра нету. Так и уйдешь, не покаявшись. Думаешь меня совесть не грызла?.." Головний герой Артур відкрив для себе просту істину - "... Самое большое богатство человека заключено в его способности отдавать". "Чтоб понять человека, поверить, ему надо, всю его жизнь узнать".
Пройшовши через випробування, Артур і Марта стали сильнішими, добрішими. Заслуговує на увагу вчинок Ріхарда – бажаючи бачити кохану щасливою, повідомляє про те, що Артур живий. Книга примушує задуматися над формуванням особистості, життєвою мудрістю, над психологією людських стосунків.

Завідувач сектора краєзнавчого відділу Савченко Ірина Євгенівна



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар