Сторінки

четвер, 14 липня 2016 р.

Що читають бібліотекарі

Кіремітчі, Туна. Молитви лишаються незмінними [Текст]: роман / Т. Кіремітчі; пер. з турецької О. М. Чичинської; за ред. С.І. Кондратенко.- Запоріжжя: АЛЕМАК, 2016.-182 c.

Видатний турецький письменник запрошує усіх українських дівчат віком від 15 до 90 років послухати розмови-спогади між літньою жінкою та молодою дівчиною, яка шукає свій шлях в сьогоденні. Літня жінка Розелла, яка знайшла притулок під час Другої світової війни в Стамбулі, і в цей складний час палко закохалася в турецького поета, будучи заміжньою, своїми спогадами і пережитими емоціями ділиться з молодою дівчиною.
Молода амбіційна Пелін спочатку не зовсім розуміє для чого її запросили, але згодом виявилось, що цих двох жінок об’єднує, крім сердечних ран та болю, мова, на якій вони спілкуються. За розмовами та спогадами розкриваються характери, релігійні переконання героїнь, їх ставлення до рідних людей.
Роман захоплює сюжетом, цікавими деталями - спогадами старого Стамбулу, турецькими звичаями. Цікаво те, що дві жінки, між якими велика різниця у віці, знаходять спільну мову, діляться душевними переживаннями, повчають одна одну. Розелла і Пелін до їх зустрічі були дуже самотні, але душевне тепло і молитви об`єднали їх і відкрили дивовижний світ спілкування.

Провідний бібліотекар патентно-технічного відділу Оксана Сергіївна Гайдук



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte  Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар