Сторінки

четвер, 7 травня 2020 р.

Що читають бібліотекарі

Барікко Алессандро. Море-океан [Текст]  : роман /А.Барікко. - Х. : Клуб сімейного дозвілля, 2016. - 317 с. 

Море в кожному рядку…


Моє знайомство із творчістю Алессандро Барікко почалося з надзвичайно витонченого роману «Море-океан». Книга була переведена тридцятьма двома мовами та стала бестселером в сучасній європейській літературі. Її називають по різному: трилер, повість, притча, роман. Мені здалося, що це – філософська казка про людські стосунки та переживання.
 У центрі оповіді готель «Альмаєр», що стоїть біля моря. І саме море стає основою роману, що притягує до себе колоритних персонажів: художника, який прагне передати душу моря в своїх полотнах; дівчину, для якої море має стати вірними ліками від страху жити; вченого та автора «Енциклопедії меж», який шукає кінець моря; доктора зі страшною таємницею, який порушив клятву Гіппократа і Закон Божий в боротьбі за життя; людину, яка знає багато дивовижних історій; витончену леді, яку змусила ховатися в цьому місці зрада чоловікові.
Вони знайшли один одного на березі моря, але ця зустріч не була випадкова, вона була доленосна. Бездонне і неосяжне море допомагає кожному герою знайти відповіді на життєво-важливі питання та гармонію з самим собою. Сміливо експериментуючи, письменник не стільки пише книгу, скільки малює її, мовби грає на дивовижному інструменті. Тож я рекомендую цей непередбачуваний роман романтикам, любителям метафоричного стилю та проникливої філософської літератури.

Оксана Шевченко, заступник директора з внутрішньобібліотечної роботи



Більше про бібліотеку тут

Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter


Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар