Сторінки

середу, 13 травня 2020 р.

Що читають бібліотекарі

Фолкс, Себастьян. Пташиний спів [Текст]  : роман / С.Фолкс; пер. з англ. Т. Івченко. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. - 589 с.

Книга, що розбиває серце, але дарує надію


Думаю, у кожного є теми художніх творів, які особливо чіпляють за живе та змушують замислитися. Для мене така – «втрачене покоління». Так говорили про тих, хто прийшов живим з Першої Світової війни, але не зміг повернутися до колишнього життя. Я хотіла знайти щось схоже на Ремарка та раптово відкрила для себе сучасного британського письменника Себастьяна Фолкса. Кавалер ордена Британської імперії, призер літературних премій Об'єднаного Королівства, університетський викладач написав психологічний та натуралістичний роман «Пташиний спів». 
У книзі підняті дві безпрограшні теми: війни та любові. Події роману розгортаються в двох часових інтервалах: під час Першої Світової війни, та в 70-х роках XX століття. Автор розповідає нам про три покоління однієї родини. Все буде непросто в цій родині, їх спіткає багато труднощів, багато болісних відносин і ситуацій вибору, в яких читач разом з героями буде стояти на роздоріжжі, не в силах однозначно схилитися на ту чи іншу сторону. На перший погляд тривіальна історія пристрасного кохання між головними героями перетворюється на героїчну військову драму з вражаючими батальними сценами.
Мені цікаво було спостерігати за головним героєм, як він з наївного палкого юнака перетворюється на серйозного чоловіка. На його долю випадає велика кількість випробувань, безліч разів йому вдається дивом уникнути смерті. Нещасливе кохання не зламало його, а зробило розважливим і безпристрасним, завдяки чому йому вдається вижити у війні, не втративши при цьому людську гідність.
Раджу звернути увагу на цю книгу тим, хто хоче дізнатися, як далеко людина може зайти душею й тілом в справі вбивства та любові.

Оксана Шевченко, заступник директора з внітрішньобібліотечної роботи





Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар