Сторінки

середу, 10 січня 2018 р.

Винахідники, віват!

На варті екологічного інтелекту

Я истину понял живую
                      Вся жизнь из воды происходит,
                    Вода все хранит, производит.
Йоганн Вольфган Гете

Леонід Федорович Долина – доцент Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна, кандидат технічних наук, член правління консорціуму «Екологічний Фонд Придніпров`я», експерт Міжнародного нідерландсько-українського проекту «Дана» на рахунку якого 10 патентів у галузі промислових стічних вод і з питань охорони довкілля. Він автор 219 опублікованих наукових і навчально-методичних праць, у т.ч. 7 монографій і 11 підручників. 
Вперше з Долиною Леонідом Федоровичем я познайомилась на засіданні клубу за інтересами «Еколог». Його виступ був присвячений сучасним технікам і технологіям для очищення питної води. За дослідженнями проведеними Долиною Л.Ф. наше здоров'я на 50% залежить від способу життя, на 20% від спадковості, 8% нашого здоров'я нам дає медицина, інші 22% нашого здоров'я залежить від навколишнього середовища - повітря, води, ґрунту, рослинності та ін. Особливо велика роль води. Недоброякісна питна вода - основна загроза національної безпеки. Та й людина на 65-70% складається з води. Тому і охороні водного середовища повинно бути приділено більше уваги всіх людей, а Релігія може в цьому допомогти. Головна мета всіх досліджень Долини полягає в тому, щоб зберегти природу – «творение Господа» за допомогою знань науки і Релігії. Леонід Федорович дуже цікаво розповідає в своїх книгах про охорону природи різними релігіями світу (християнством, мусульманством, іудаїзмом, буддизмом). Леонід Федорович дуже полюбляє мандрувати. Він у своїх відрядженнях знайомиться з народними традиціями і обрядами з охорони природи.
Леонід Федорович - активний учасник всіх заходів присвячених питанням екології в клубі «Еколог». Неодноразово Долина Леонід Федорович проводив майстер-клас по навчанню з методик очищення питної води в домашніх умовах. Він вважає, що питанням охорони довкілля треба приділяти якомога більше уваги. Цій справі присвячено все його життя.
Тетяна Мищенко, завідуюча патентно-технічним відділом 



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар