Сторінки

вівторок, 20 лютого 2018 р.

Світ знань нових видань

Чорномаз, В'ячеслав. Українці  в Шанхаю (перша половина XX ст.) : монографія / В. Чорномаз. – Київ : Знання України, 2017. – 135 с. : іл.: фото

 Це невеличке, але змістовне видання  поєднує  стилістику  есе та  наукового дослідження. Історія міста Шанхаю дійсно заслуговує на увагу, не тільки тому, що це є  найбільшим містом Китаю, найбільшим у світі морським портом, важливим фінансовим, промисловим  та культурним центром. На початку минулого сторіччя  Шанхай став центром еміграції, в якому були присутні й українці. Але ж не тільки присутні,   вони виявляли свій  національний характер і в тому, що незважаючи на малочисельність (до п'яти тисяч осіб), змогли створити свої осередки громадського життя та розвивати їх. 
Книга містить фотографії тих часів та ілюстрації видань, вищезазначених організацій. Цікавим є  розділ «Персоналії», де лаконічна подана інформацію про видатних українських  громадських діячів Шанхаю. 
Отже, якщо є бажання ствердитися у думці, що наші співвітчизники у любій частині світу  наслідують  та ретранслюють свій неповторний код нації, це видання саме для вас.  
До фондів ДОУНБ  книга потрапила у дарунок від Української Асоціації Шанхаю. 




Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар