Сторінки

четвер, 8 лютого 2018 р.

Що читають бібліотекарі

Черных, Наталия. Остров любви: рассказы о церкви / Н.Б. Черных. - М: Эксмо, 2013. - 576 с.

У наші дні з'явилися книги православних авторів, написані в руслі церковної традиції, але які видаються світськими видавництвами і читаються людьми не церковними.
У своїй основі цей літературний жанр пробуджує особистість і  є  словесним дзеркалом. Читаєш і бачиш власні недоліки, пробуджується міркування, вміння розрізняти речі і поняття. А міркування, як кажуть святі отці, є цариця чеснот. Мені здається, такого роду книги нікого збентежити не можуть, бо жанр передбачає незгоду і, на відміну від повчань, він нічого не наказує і не роз'яснює.   А от користь може бути, особливо для людей, схильних до сумнівів.
Острів любові - любові Христової. Острів абсолютної довіри, який є ядром віри і її сутністю. Довіра  до Бога, який наділяє новим зором - зором любові. Це книга про наших святих, старців, священиків, інших подвижників, а також мирян: грішних і праведних. Автор розповідає про те, як вона сама прийшла до віри, про її сім'ю, паломницькі поїздки.
«У людей есть жажда любить, а любить Бога не получается. Душа жаждет чудесного, необычного. И вот оно в Почаевской лавре, разлито везде и всюду. Здесь ощущение покоя и радости, чувствуется близость неба». А Свято-Успенська Почаївська лавра - диво. На горі храми, як білі птахи, присіли на багатостраждальну землю для розради. І мені стає зрозуміло, що наша православна церква свята і вічна. (Я була у Почаївській лаврі. Як проникливо співає братський хор! Щиро рекомендую послухати в you Tube «Воскресение Христово видевше...»). 

Галина Пивоварова, провідний бібліотекар відділу абонемента



 Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook  Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар