Сторінки

середу, 23 червня 2021 р.

Винахідники, віват!

Знай наших!

Десять нагород вибороли учні Малої академії наук на Міжнародній олімпіаді наукових проєктів «International Science Project Olympiad» (INSPO), що відбулась на початку травня у Туреччині. У зв’язку з пандемією конкурс відбувався онлайн. Україну представляли 10 розумників, які здобули 2 золоті, 2 срібні, 3 бронзові медалі, а також 3 спеціальні нагороди. 

INSPO є найбільшим у регіоні форумом молодих учених, який проводиться з 2007 року під патронатом Міністерства освіти Туреччини. З 2014 року олімпіада набула міжнародного статусу. Конкурс об’єднує до 30 країн-учасниць, які представляють близько сотні проєктів. Змагання відбуваються раз на два роки.

«Чергова перемога наших вихованців, дуже важливі і цінні здобутки. Адже у науковому світі INSPO вважається дуже престижним і знаковим інтелектуальним змаганням. Висока конкуренція, кваліфіковані експерти, серйозна підготовка до захисту все це формує в учасників конкурсу необхідні для наукового майбутнього навички й переваги. Приємно, що Україна щоразу гідно представляє свої наукові здобутки на INSPO і завойовує авторитет у світовій науковій спільноті», – зазначає директор МАН Оксен Лісовий.

Золото виборола студентка Харківського національного університету радіоелектроніки, Софія Іванова. Ще одне золото – в учениці Київського політехнічного ліцею Олени Коваленко. Срібну медаль отримала студентка Київської політехніки Єлизавета Столярчук, друге срібло – у Івана Матющенка, учня Харківського фізико-математичного ліцею. Бронзу на конкурсі здобула школярка з Харкова Анна Плутихіна. 

Ще одну бронзу на конкурсі здобула школярка з м. Дніпра Вероніка Подлєснова. Вона виявила залежність мікробіоти кишківника білих щурів від впливу гліфосату, сахарину та бензонату натрію. «Залишки гліфосату  в допустимих дозах присутні в кормах і продуктах та залишаються в незначній кількості в молоці, яйцях та внутрішніх органах тварин. Важливо вивчати його вплив на організм тварин та людини, особливо у поєднанні з консервантами та підсолоджувачами», – розповідає Вероніка.

Мати Вероніки говорить: її донька захоплюється не тільки наукою, а ще музикою, фотографією та дизайном, має грамоти та відзнаки у різних конкурсах і змаганнях. «Вона розповідає мені свої ідеї, може, я критикую щось, але взагалі мені усе подобається і я вважаю, що це крок у майбутнє», – сказала мати Наталія Подлєснова.

Тетяна Мищенко, завідувачка патентно-технічного відділу




Більше про бібліотеку тут

Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter

Замовити книги можна тут   




 

Немає коментарів:

Дописати коментар