Сторінки

вівторок, 8 грудня 2015 р.

Biblio StopFake



У Дніпропетровську молодь навчають азам журналістики та як бути медіаобізнаним. У листопаді місяці стартував соціальний проект Biblio StopFake, який проводить Дніпропетровська обласна універсальна наукова бібліотека у партнерстві з Дніпропетровським педагогічним коледжем ім. О.Гончара. 
Двічі на місяць співробітники сектору соціокультурних проектів та зовнішніх зв’язків ВНіБ Богомазова А.А. і Сохромова К.Ю.  працюють зі студентами ІІ курсу. Вони передають свій досвід та знання, які  отримали на тренінгах, для бібліотекарів, з медіаграмотності та основ бібліотечної журналістики у місті Київ та Харків
Розробляючи цей проект,  виникла думка, що тема медіаграмотності у наш час дуже актуальна. Особливо для молоді. Різноманіття інформації в Інтернет призводить до того, що багато сайтів надає неправдиву інформацію та перекручені факти. І нам хотілося поділитися своїми знаннями з молоддю для того, щоб навчити розрізняти правдиву інформацію від фейків та оперувати лише достовірними фактами. 
Протягом наступних 5 місяців, а саме на стільки розрахований проект,  студенти познайомляться з таким поняттям, як журналістика. Навчяться професійно складати тексти для написання блогів, ведення сторінок у соціальних мережах. Познайомляться з цікавими Інтернет сервісами для створення медійного контенту, а також отримають практичні навички щодо створення електронної періодики. На заняттях вони навчяться орієнтуватися у потоці інформації, яка знаходиться в Інтернеті. А найголовніше з легкістю зможуть відрізнити фейкову інформацію від правдивої.
Обираючи аудиторію, одностайним було рішення обрати майбутніх викладачів, педагогів, людей, які  сіють добре, вічне, чисте. Вони - носії інформації, як ніхто, зобов'язані володіти вмінням знаходити правду. Адже, на них лежить величезна відповідальність навчити, пояснити, показати, виховати і бути прикладом.
Протягом свого навчання в педучилищі студенти будуть опановувати різні методики навчання тих чи інших дисциплін, відточувати майстерність володіння словом, мімікою і емоціями. Погодьтеся, вміти знаходити, фільтрувати і найголовніше, самим створювати достовірну і унікальну інформацію, стане у нагоді не тільки у навчанні та подальшій роботі, але і в повсякденному житті.
Кожне заняття надихає на нові, цікаві теми. 
Навчаючи інших - навчаєшся сам, отримуючи неймовірне задоволення від роботи з молоддю. Хочеться вірити що наші старання принесуть свої маленькі плоди, і та інформація, яку ми вкладаємо у молоді голови, залишиться та отримає гідне призначення.




Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар