Сторінки

середа, 31 травня 2023 р.

Пунктир

Генрі Форд: «Повітря сповнене ідей» (продовження)

Батько нашого героя, який  емігрував з Ірландії до Сполучених Штатів Америки, вважав  сина ледачим. За будь-яку роботу на фермі той брався неохоче. Справа в тому,  що малий не розумів, чому батько не хоче вдосконалити певні речі,  для того, щоб працювати стало набагато простіше.
Він з дитинства прагнув вдосконалення. Йому було достатньо подивитися на той чи іншій механізм для того, щоб зрозуміти, в чому полягає несправність.
Думки практика «капіталізму добробуту» Генрі Форда у «Пунктирі».

 

«Праця, одна лише праця, є нашим учителем і керівником. Хто справді працює, той не потребує титулів. Сама його робота є для нього честю».

«Кожен, хто перестає вчитися, старіє, – не важливо, в 20 або 80 років, – а будь-який інший, хто продовжує вчитися, залишається молодим. Найголовніше в житті – це зберегти мозок молодим».

«Кращий друг – той, хто допоможе нам проявити найкраще, що укладено в нашій душі».

«Коли зустрічається справжній вождь, який є одночасно і носієм титулу, доводиться дізнаватися про його титул у когось іншого. Він сам не демонструє його».

«Люди похилого віку завжди радять молодим заощаджувати гроші. Це погана порада:" Чи не збираєте Ви  п’ятаки?". Вкладайте в себе. Я в житті не заощадив і долара, поки не досяг сорока років».

«Люди частіше капітулюють, ніж терплять крах».

«Мій секрет успіху полягає в умінні зрозуміти точку зору іншої людини і дивитися на речі і з його і зі своєю точок зору».

«Молода людина повинна шукати ту єдину іскру індивідуальності, яка відрізняє її від інших людей, і розпалювати її всіма силами… Не давайте іскрі згаснути».

«Найкраща робота – це високооплачуване хобі».

Далі буде.

Фото: https://www.history.com/topics/inventions/henry-ford

Джерело: Форд, Генрі. Моє життя та робота / Г. Форд; пер. з англ. У. Джаман. – 3-тє вид. – Київ: Наш формат, 2016. – 384 с. – (Світоглядна література).



 Більше про бібліотеку тут

            Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter

            Замовити книги можна тут

 

Немає коментарів:

Дописати коментар