Сторінки

четвер, 11 квітня 2024 р.

Що читають бібліотекарі

Кокотюха, Андрій. Привид з Валової [Текст] : роман /А. Кокотюха. – Харків: Фоліо, 2015. – 285 с.

«Привид з Валової» – друга книжка серії «Ретророман» Андрія Кокотюхи.  Події відбуваються у  Львові у  1909 році. В центрі роману – Клим Кошовий, який переїхав до Львова з Києва і працює в нотаріальній конторі помічником нотаріуса. Клим робить так, що ця нотаріальна контора стає дуже популярною, має багато замовлень. За допомогою звертаються заможні люди, які хочуть отримати розгадку деяких подій.
Увагу багатьох привертає будівля з поганою історією на вулиці Валовій. Кожного разу вона перепродається все дешевше і дешевше. І ось в цьому будинку знаходять вже третій труп чоловіка, в кишені якого є візитівка Клима Кошового. Клим намагається розкрити таємницю вбивства чоловіка. Але стикається з привидом Чорної пані, яка з’являється в цьому домі та лякає непрошених гостей. Черговий покупець намагається на цьому тлі знизити ціну на будинок. Будучі власником кіносалонів, покупець використовує для цього технічні засоби, які – ви дізнаєтесь, коли долучитесь до читання.
Здається, злочин розкрито, але це не був би Андрій Кокотюха. Події тільки розгортаються і дуже несподівано.
Мова роману, як завжди, насичена цікавою лексикою, яка відрізняється від сучасної та спонукає звернутися до тлумачного словника.
Читайте, вам сподобається!

                                                                      Олександра Прокоф’єва,
                                    завідувачка відділу документів іноземними мовами





Більше про бібліотеку тут

            Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter

            Замовити книги можна тут

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар