Сторінки

понеділок, 3 липня 2017 р.

Неймовірно, але правда

Катеринославська міська громадська бібліотека існувала на підставі «Правил», які були прийняті у 1889 році міською Думою, і згідно §8, бібліотекою керує Рада з 6-ти членів, обраних на 4-ри роки, при чому, кожні два роки за жеребом вибувають три члени, а замість них обирається така ж кількість нових. Рада, на основі §10, обирає з з-поміж себе посадових осіб – голови, його заступника, скарбника та секретаря, якщо обов’язки останнього не покладені на бібліотекаря. При Бібліотеці перебуває завідуючий Бібліотекою та його помічник. Вище керівництво належить Думі, і Рада бібліотеки, згідно з §5 щорічно надає звіт про стан та діяльність бібліотеки.
Протягом 1890-1899 рр. бібліотекою керувала О.Ї. Акінфієва, в 1891 році  її помічницею була Н.А Шемаєва.
На засіданнях Рада вирішувала рад питань, серед них: розгляд та затвердження звіту за минулий рік, вибір та придбання нових книг, накладення штрафів на передплатників за необережне користування книгами, обговорення питання про передплату періодичних видань та багато іншого.

Отчет о состоянии Екатеринославской Городской Общественной Библиотеки за 1891 год [Электронный ресурс]. - Екатеринослав: Типолитогр. Губерн. Правления, 1893. - 30 с. - Текст. дан. – Режим доступу : http://www.libr.dp.ua/fullkr/?book=13 (дата звернення: 03.07.2017). – Загл. с экрана



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар