Сторінки

вівторок, 11 липня 2017 р.

Світ знань нових видань

Нещодавно наша бібліотека, як і більшість бібліотек України, отримала чудові книжкові подарунки від «Видавництва Старого Лева». Це книжкові видання дивовижної поезії, сповненої справжніми щирими почуттями.
Ми залюбки знайомимо всіх зі збірками та їх авторами.
Ковалевська, Ольга. Зорі у квадраті [Текст] / О. Ковалевська. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2017. – 128 с.
Ольга Ковалевська – журналістка, поетеса. Народилася у Хмельницькому. Закінчила Інститут журналістики КНУ імені Тараса Шевченка. Протягом 2007-2010 рр. отримала музичну освіту у студіях при Національній заслуженій капелі бандуристів та Народному хорі ім. Верьовки. Була ведучою «Яскравого радіо» (м. Київ), де створювала програми про провідних українських музикантів і культурних діячів. Співпрацювала з Сергієм Фоменко (гурт «Мандри»), скрипалькою Мирославою Которович та джазовим гуртом «JT Fresh» як PR-менеджер. Вела програму «Сумщина Incognita» на телеканалі UA: СУМИ. Протягом 2016 р. організувала творчі проекти у Сумах: музично-поетичну виставу «Двічі нескінченність» за участі Каті Chilly та Романа Гриньківа; виставка колажів до власних віршів за участі творчих людей м. Суми «Зорі у квадраті».
Поезію літературознавці та філософи часто називають алгеброю метафор. Цю тезу підтверджує і назва книжки Ольги Ковалевської — «Зорі у квадраті», що записана авторкою у формулу. Однак, математики тут небагато, — значно більше світлої наївності та нещадної самоіронії з вуст дитини, яка виросла, але так і не подорослішала. І хоча їй вдаються часом складні експерименти з будовою слів і речень, втім, загальна філософія цієї книжки заснована на фундаментальних речах — любові до людей та світу як Божого творіння. Тож перехід від фізики до метафізики можна і не помітити…

Міхаліцина, Катерина. Тінь у дзеркалі [Текст] / К. Міхаліцина. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2014. – 159 с. : іл.
Катерина Міхаліцина – поетка, перекладач, редактор, заступник головного редактора у «Видавництві Старого Лева». Володарка премій конкурсів «Гранослов», «Привітання життя», «Смолоскип». Вірші, проза та переклади друкувалися в різноманітній періодиці, зокрема у «Радарі», «Золотій Пекторалі, «Кур’єрі Кривбасу», театральному журналі «Коза», «Українській літературній газеті».
Її поезія увійшла до антологій «Червоне і чорне: 100 поеток ХХ століття», «Шоколадні вірші про кохання», «Нова українська поезія», «М’якуш: антологія української смакової поезії», «На каву до Львова». За віршами К. Міхаліциної учасники театральної формації «МАПА.UA» поставили міні-виставу «Мандри язичниці». Вірші перекладені болгарською, польською, німецькою, російською мовами.
Книга Катерини Міхаліциної «Тінь у дзеркалі» - це поезія того, що є довкола. Імпресіоністичні засади зображення знайомого, а тому рідного й дорогого, навколишнього світу виявляються в зримих звичних оболонках, проте вони наповнені таким несподіваним змістом, аж дух перехоплює, а на вустах лишається смак прив’ялої трави, перестиглої сливи, осіннього дощу. (О. Д.)
Семенчук, Григорій. MORE віршів і пісень [Текст] / Г. Семенчук. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2015. – 79 с. : фот.
Григорій Семенчук - письменник, публіцист, музикант, співкоординатор літературного формування «Західний Фронт Молодої Поезії», програмний директор ГО «Форум видавців». Учасник багатьох літературних фестивалів і перфоменсів («ЛітТер», «Під знаком Водолія», «Екле-2», «Нова Абетка», «Київська Барикада», «День Незалежності з Махном», «Київські Лаври», «Фортмісія», «Потяг до Яремче» та ін. Має численні публікації в пресі та інтернет-часописах.
«MORE» – друга поетична збірка Григорія Семенчука, до якої  увійшли і суто поетичні тексти, і тексти, написані для гурту «DrumТиатр», співзасновником та учасником якого є Григорій.
Поетичні подарунки від «Видавництва Старого Лева» торкаються душі кожного читача. Адже поезія робить світ емоційно багатшим та чуттєвим.



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар