Сторінки

четвер, 20 липня 2017 р.

Що читають бібліотекарі

Толкин, Джон Рональд Руэл. Властелин колец [Текст]. Дружество Кольца. Две твердыни. Возвращение государя / Дж. Р.Р. Толкин. - М.: АСТ ; СПб.: Terra Fantastica, 2005. - 955 с. 

Джон Толкін - один з найбільш значущих і великих письменників в історії літератури. Його твори наповнені тільки найкращими якостями. Такими як: любов до природи, до рідних країв, дружба, вірність, хоробрість і, звичайно ж кохання, заради якого герої долають всі труднощі на своєму шляху.
Не став винятком і його роман «Володар перстня». Відкриваючи цю книгу, я «поринула» в новий світ казкових, легендарних персонажів. Ельфи, гноми, люди, маги об'єднуються в ім'я великої місії - зберегти мир і благополуччя в Середзем'ї. Спостерігаючи за пригодами Фродо Беггінса і його друзів, я разом з ними починала переживати за долю їх спільної справи, за те, що буде з Перстнем, чи зможе Фродо виконати те, що визначено йому долею і якщо так, то що станеться з Середзем'ям після. 
Автор показав як цілком різні народи, навіть ті, хто ворогував між собою, можуть об'єднатися в ім'я благої мети і не втратити себе в страшній битві за Перстень. Не кожен письменник може так майстерно поєднати не поєднуване. Він показав як ельф Леголас і гном Гімлі, які на початку твору ворогували, здружилися і полюбили один одного як брати; як можна поєднати всі племена людей, якщо королем стає  величний і справедливий спадкоємиць великих королів минулого; як лише два маленьких хоббіта можуть сколихнути ледь не всю державу аби допомогти друзям в біді та багато іншого, що стає на шляху до перемоги.
Зрештою, Фродо переміг у Великій битві. Братство кільця на протязі всього життя підтримували дружні, або навіть сімейні, відносини. Як і годиться наприкінці пригод всі народи земель Средизем’я  знаходять довгоочікуваний мир.

Єлизавета Сибирьова, бібліотекар патентно-технічного відділу



Ми в соціальних мережах:  Facebook  Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар