Сторінки

середу, 12 липня 2017 р.

Винахідники, віват!

Енергія думки

Все дело в мыслях. Мысль – начало всего. И мыслями можно управлять. И поэтому главное дело совершенствования: работать над мыслями
Толстой Л.Н.


Юрій Валентинович Чиннов - заслужений винахідник Узбекистану, на рахунку якого понад ста винаходів, причому 25 з них впроваджені у виробництво із значним економічним ефектом. Методам винахідницької творчості він почав навчатися одним з перших, ще в 1968 році.
Вперше про Юрія Валентиновича Чиннова я дізналася з чудових книг Генріха Сауловича Альтшуллера «Алгоритм винаходу» та «Творчість як точна наука».
І ось, випадково, до нас, в патентно-технічний відділ заглянув уже немолодий чоловік з проханням підказати адресу Укрпатенту, куди він збирався подати свою першу заявку на винахід в Україні. Ми з ним познайомилися, він представився: «Юрій Валентинович Чиннов, заслужений винахідник Узбецької РСР».
Завдяки його методам винахідницької творчості, десятки його учнів стали винахідниками, а 15 чоловік самі почали викладати методи винахідницької творчості.
Винахідництву він навчив і свого онука, В`ячеслава. Онук вже отримав три патенти і вісім позитивних рішень з українського патентного відомства «Укрпатент». Династія «Чиннов» продовжується.
Юрій Валентинович активний учасник всіх заходів, які проводить патентно-технічний відділ для своїх читачів. Неодноразово Чиннов Ю.В. проводив майстер-клас по навчанню винахідництву. Він вважає, що винахідництву можна навчитися, як і будь-якій іншій справі. Схильність до винахідництва - універсальна гідність людини.

Тетяна Мищенко, завідуюча патентно-технічним відділом 



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар