Сторінки

понеділок, 17 серпня 2015 р.

Пулітцерівська премія

17 серпня 1904 року американський журналіст і видавець угорського походження Джозеф Пулітцер склав заповіт, яким передбачалось створення фонду розміром 2 мільйони доларів для відзначень у сфері журналістики. Медіа-магнат бажав, щоб три чверті фонду пішли на створення вищої Школи журналістики, а решта – на створення премії для визначних американських журналістів.
У своєму заповіті Пулітцер просив щорічно давати чотири нагороди з журналістики, чотири з літератури і одну в галузі освіти. На його бажання окремі премії вручалися за найкращий роман, драму, книгу з історії Сполучених Штатів і біографію.
З 1917 року премію вручають щорічно, у перший понеділок травня.
Першим лауреатом премії став американський журналіст Герберт Баярд Своп, який отримав нагороду за серію матеріалів «Зсередини Німецької імперії», опубліковану у «Нью-Йорк ворлд» у жовтні 1916 року.
Сьогодні Пулітцерівська премія вважається однією із найпрестижніших літературних премій, але одночасно й найбільш контроверсійною через часом упереджену оцінку творів та видань.
У 2015 році лауреатами цієї премії у галузі журналістики журі визначило редакцію The New York Times, які перемогли в номінації «Міжнародна журналістика» та «Художня фотографія». За видатне розслідування нагороджено редакцію The Wall Street Journal. 
Перелік усіх лауреатів цьогорічної премії можна подивитись за посиланням http://tsn.ua/svit/ogolosili-peremozhciv-pulitcerivskoyi-premiyi-v-galuzi-zhurnalistiki-ta-literaturi-povniy-spisok-422740.html 




Більше про бібіотеку тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook Twitter




Немає коментарів:

Дописати коментар