Сторінки

понеділок, 10 серпня 2015 р.

«Вибране» Сергія Жадана

«Господь симпатизує аутсайдерам» – таку назву має книга, яка містить найповнішу збірку віршів Сергія Жадана. А конкретно, це 10 поетичних збірок під однією обкладинкою – найповніше на сьогодні зібрання творів українського поета, прозаїка і перекладача. До книжки увійшли «Месопотамія» (2014 р.), «Вогнепальні й ножові» (2012 р.), «Лесбійки» (2009 р.), «Ефіопія» (2009 р.), «Марадонна» (2007 р.), «У.Р.С.Р.» (2004 р.), «Історія культури початку століття» (2003 р.), «Балади про війну і відбудову» (2001 р.), «Пепсі» (1998 р.), «Цитатник» (1995 р.) та вірші, що не увійшли до «Цитатника».
Цікавий факт – антологія вибраного має зворотню хронологію, тобто книжка починається «Месопотамією» (2014 р.). Безперечно, ранні вірші теж досить цікаві і це є свідченням філологічного обдаровання Жадана. На сьогодні ми маємо вже чітко сформований стиль автора. Безперечно, Сергій Жадан дуже майстерно володіє пером і як поет, і як прозаїк.
З нагоди виходу збірки автор зазначив: «Книга містить всі вірші, які я написав, крім «Життя Марії». Книга цікава хоча б тим, що дає можливість подивитись, як це все виглядало 20 років тому, і наскільки все це змінилося сьогодні. Для мене це дуже важлива збірка, як це дивно не звучить - це як родинний альбом, в якому є фото всіх твоїх рідних та близьких».



Більше про бібіотеку тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар