Сторінки

четвер, 13 серпня 2015 р.

Поява першої кольорової телепередачі

13 серпня 1928 року, у Лондоні, через радіостанцію європейської акціонерної компанії, засновану шотландським вченим Джоном Бердом, в ефір вийшла перша кольорова телепередача.
Телевізійна система Берда дуже відрізнялася від сучасного телебачення, але це була перша спроба . Зображення було мініатюрним, дуже слабким і мерехтливим, і мало невисоку роздільну здатність.
Берд вперше продемонстрував свій прилад в одному з лондонських універмагів в Сохо, у 1924 році. Але винахіднику не вдалося домогтися передачі півтонів і на екрані було видно лише силуети замість осіб. І лише у 1926 році невтомний шотландець зробив повторну спробу. Глядачі, присутні на першому публічному телесеансі в історії, були вражені.
Через два роки, у 1928 році, Бейрд вперше створив діючу модель кольорового телевізора, ще за 30 років до його широкого практичного використання.
Десятиліття наполегливих досліджень і безліч геніальних відкриттів спонукали появі перших телевізорів, придатних для масового виробництва. І на сьогодні, людство просто не уявляє своє життя без кольорового телебачення.



Більше про бібіотеку тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар