Сторінки

четвер, 5 квітня 2018 р.

Що читають бібліотекарі

Пайпер, Лиам. Кукольник / Л. Пайпер. – Белгород: Клуб Семейного Досуга, 2017. – 269 с.

Книга «Кукольник» - це перший роман австралійського сучасного письменника і журналіста Ліама Пайпера. Твір, який запам'ятається надовго. Відмінний переклад на російську мову, сюжет, який тримає в напрузі, і відкласти книгу важко.
Тут дві історії і два тимчасових проміжки.
Перший герой - це сам "лялькар" Аркадій. Під час війни це молодий хлопець 22-х років. Він потрапляє до  Освенциму в концтабір Аушвіц. Спочатку – як робочий, потім – як помічник лікаря. До чого призвело його бажання допомогти дітям пережити жахи концтабору, вирізаючи для них ляльки з дерева за допомогою викраденого скальпеля – про це ви обов'язково дізнаєтесь, прочитавши цю книгу.
Другий часовий проміжок – це наш час. Тут Аркадій – старий, він власник компанії, що виробляє іграшки по всьому світу. Його онук Адам – другий герой книги. У Адама нещасний шлюб і, отже, зради, зрадництво, розчарування, нерозуміння, байдужість.
Перша лінія пронизана гострим щемливим болем, друга - тупим і хронічним. Дуже здивував несподіваний фінал.
Автор чітко показує: Кукольник не той, хто робить ляльок з дерева і ганчірок. Кукольник це той, хто перетворює в ляльок живих людей – неважливо, ламаючи їх фізично і морально в концтаборі, або маніпулюючи їх дрібними пристрастями і нехитрими бажаннями на волі.
Зверніть увагу на «18+» на обкладинці книги. І цьому теж є своє пояснення.
Наталія Гвоздева, бібліотекар відділу мистецтв




 Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар